Palvelut

Ekokampaamossa erityistä ovat luonnon raaka-aineiden käyttö hoidoissa ja kasvivärjäyksissä sekä kokonaisvaltainen hiustenleikkaustapa energialeikkaus.

Energialeikkaukset

Energialeikkaus on hiustenleikkaustyyli, joka rentouttaa ja samalla puhdistaa koko kehoa. Sitä voisi leikkisästi kutsua hiusten feng shuiksi, jossa tavoitellaan kehon ja sielun harmoniaa. Kun ne ovat tasapainossa, mielen ja kehon voimat vahvistuvat.

Energialeikkaus aloitetaan aina päähieronnalla, joka on yleensä intialainen päähieronta. Varsinainen hiustenleikkaus on teknisesti hyvin puhdas ja selkeä. Siinä vältetään jyrkkiä kulmia, ja eripituiset hiukset yhdistetään toinen toisiinsa, jotta lopputulos on harmoninen.

Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti. Näin saadaan hieronnan aikana liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistumaan kehosta.

Energialeikkauksen jälkeen jokainen hius tukee toinen toistaan kasvaen tasapainoisesti. Hiukset pysyvät kauemmin ryhdissään ja malli näyttää hyviltä ilman muotoiluakin. Hiuksista tulee paksummat ja monilla ne saavat lisää taipuisuutta.

Katso energialeikkauksen hinta hinnastosta.

Hiustenleikkaukset

Toki ekokampaamossa tehdään energialeikkauksen lisäksi myös muita hiustenleikkauksia – Oranssin rauhallinen ilmapiiri takaa aina rennon kokemuksen.

Palveluihin kuuluvat hiusten siistimiset, mallinmuutosleikkaukset ja vaikkapa otsatukan leikkaus. Kaikki leikkaukset toteutetaan asiakasta kuunnellen.

Leikkaukseen voi halutessaan yhdistää intialaisen päähieronnan. Leikkauksissa käytetyt hiustuotteet ovat aina luonnollisia, eli mitään synteettistä ei käytetä.

Kasvivärit

Kasvivärillä saadaan hiuksiin erilaisia vivahteita ja muutettua sävyä hiukan tummemmaksi, mutta vaalentamaan sillä pystyy vain vähän. Koska kasviväri ei tasoita totuttuun tapaan tummuuseroja, sillä saa hyvin eloisia ja kauniita lopputuloksia.

Kasviväreillä on paitsi värjääviä myös hoitavia ominaisuuksia. Tavallisin on monivuotinen pensaskasvi henna (Lawsonia inermis), jonka jauhetuista lehdistä saadaan hennaväriä. Mustaa hennaa ei ole olemassa, vaan kylmiä sävyjä saadaan indigosta (Indigofera tinctoria), joka on hernekasveihin lukeutuva pensas. Kolmantena vaihtoehtona käytetään kirkastavaa cassiaa (Cassia Obovata).

Kun kasviväri sekoitetaan, pohjana käytetään yleensä edellä mainittuja hennaa, cassiaa tai indigoa – tai niiden sekoitusta. Jotta saadaan erilaisia sävyjä ja vivahteita, jauheeseen lisätään muiden kasvien eri osia, kuten juuria, käpyjä, puunkuorta, marjoja, hedelmiä ja yrttejä.

Harmaan hiuksen peittämiseksi tarvitaan usein kaksi värjäyskertaa. Yhdellä värjäyksellä saavutetaan enimmillään noin 50 % harmaiden peittokyky. Kasvivärillä voi värjätä hiusta useastikin hoitavien ominaisuuksien ansiosta ja usein käytettynä väristä saa syvemmän ja intensiivisemmän.

Kasvivärin yhteydessä voit ottaa halutessasi hemmottelevan jalkakylvyn.

Kasvivärjäyksen hinta riippuu hiuksen pituudesta.

Hoidot

Ekokampaaja käyttää työssään arvokkaita luonnon raaka-aineita, joiden teho on tunnettu jo satoja vuosia. Hoidoilla ylläpidetään hiusten ja hiuspohjan tasapainoa ja lisäksi niillä voidaan hoitaa monia tavanomaisia ongelmia, kuten hilseilyä ja kutinaa, luonnollisin keinoin ilman synteettisiä kemikaaleja.

Hoitoon voidaan yhdistää jalkakylpy. Hoidot ovat myös hemmottelevia ja rentouttavia – hetki aikaa itselle.

Ekokampaajan käyttämiä perusraaka-aineita hoidoissa ovat muun muassa erilaiset savet, merilevä, yrtit ja öljyt.

Koska ihminen on kokonaisvaltainen olento, on tärkeää ongelman hoidon lisäksi miettiä syitä. Rentoutuminen, tasapaino ja hyvää tekevä ruokavalio ovat kaikille tärkeitä.

Hyötyjä:

Muistathan kertoa ekokampaajallesi, jos terveydentilassasi on jotakin erityistä.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanha Intiasta kotoisin oleva hoitomuoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus.

Hoito lisää verenkiertoa käsivarsien, hartioiden, niskan ja pään seudulla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin.

Yleensä päähieronta tehdään asiakkaalle sopivalla pohjaöljyllä, johon voidaan myös lisätä asiakkaan toivoma eteerinen öljy.

Päähieronta on oleellinen osa intialaisten naisten hiustenhoitoa – ja tunnetusti heillä on paksut ja kiiltävät hiukset!

Kampaukset

Loihdimme kampauksia kaikenlaisiin hiuksiin ja tilanteisiin. Myös kampauksissa käytetään luonnollisia tuotteita, jotka toki auttavat pitämään kampauksen kauniina pitkään, mutta antavat hiuksen silti olla elävä ja liikkuva.

Jos haluat varata ajan kampauksen tekoon, soita etukäteen niin suunnitellaan työ etukäteen. Samalla pystymme arvioimaan hinnan.

Kaunis lettikampaus.
Luonnonmukaiset tuotteet.

Tuotteet

Mikä on ekokampaamo? Mitä ekokampaaja tekee?

Ekokampaajia on ollut Suomessa vuodesta 2003, kun ensimmäiset ekokampaajat valmistuivat. Vuosien saatossa ekokampaamot ovat tulleet suomalaisille tutuiksi ja niitä on perustettu ympäri maata. Tämä kertoo siitä, että ekokampaamoille, luonnollisemmalle hiustenhoidolle on kysyntää.

Oranssi on yksi Tampereen vanhimmista ekokampaamoista.

Ekokampaaja kunnioittaa sekä luontoa että ihmistä ja noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti: hoidetaan hiuksia, mieltä ja kehoa. Ekokampaamossa kiinnitetään huomiota tuotteiden ainesosiin ja vältetään turhia kemikaaleja, koska luonnosta saa paljon erilaisia hoitavia ja tehokkaita raaka-aineita.